PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Nieuws

Donderdag 27 augustus

De tweede reden om als startup een patent te hebben

In een recent artikel in Forbes werden tien redenen gegeven voor startups om een patent te aan te vragen. We zetten in de komende weken de reden voor je op een rijtje. De keer: zelfverdediging.

Met patenten kan een startup zich verdedigen tegen aanvallen van de gevestigde rivalen.

Kort na het opstarten introduceerde Nest (producent van slimme huishoudelijk regelappatuur) haar eerste product, een slimme thermostaat. Direct daarop volgde een aanval door tech gigant Honeywell. In de woorden van een analist: Honeywell gebruikt haar patent arsenaal om te proberen "net opgestarte concurrenten van buiten de stad uit te putten met hun beperkte middelen."

Maar Nest werd voorbereid. Het was al begonnen met het patenteren van haar innovatieve producten (en bleek uiteindelijk enkele honderden octrooien en octrooiaanvragen te bezitten), en het verwierf ook 60 octrooien van derden via een patenten leverancier (Intellectual Ventures). De rechtszaak is nog in behandeling, maar als het doel van Honeywell was om startup rivaal Nest direct de kop in te drukken, hebben de patenten van Nest dat onmogelijk gemaakt.

 

Bekijk overige nieuwsberichten

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »